Select your language

Orangia AB har beslutat att anta adventsutmaningen för Barnens rätt - vårt ansvar. PMU:s kampanj för barnprojekt runt om i världen. Där lyfts barns rättigheter enligt Barnkonventionen som 196 länder skrivit på, bland annat Sverige. Vi har alltså enligt Barnkonventionen lovat varje barn “rätt till liv, överlevnad och utveckling”. Projektet ger barnen undervisning på sitt eget modersmål och undervisning om mänskliga rättigheter, samt vård och sanitet för vuxna i Bangladesh. Barnen får näringsriktig mat och vaccin mot svåra sjukdomar. Några andra projekt som ingår är utbildning till syriska flyktingbarn i Libanon, undervisning till skolflickor i Nepal och vård till barn i DR Kongo som utsatts för sexuellt våld.

Varför gör jag detta? Det enkla svaret på den frågan är en motfråga: Hur kan jag inte göra detta? När man ser barn i hela världen lida för att det inte finns mänskliga rättigheter. Barnen i filmen nedan är ett svar på frågan. Jag mötte själv barn på Sri Lanka i början av 90-talet. Deras ögon ropade på hjälp för att kunna förändra sina liv. I DR Kongo mötte jag 2015 många barn, de barn som fått hjälp och går i skolan har en glädje i ögonen som inte går att ta miste på - de har hopp om en ljusare framtid! Dessa möten har berört mig oerhört och förändrat hur jag ser på livet. Socialt ansvar innebär för mig respekt för människor i vår omvärld.

Vill du vara med i min utmaning? Jag har just skickat min gåva till projektet. Bidra du också till insamlingen genom att märka gåvan med ”Adventsutmaningen Orangia AB”.
SWISH: 90 00 506 eller PG: 90 00 50-6 (PMU:s konton).

 

Referenser